Over ons

Bouwstenen is een platform voor, en netwerk van bestuurders, managers en professionals rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed, waaronder scholen, buurt-, cultuur- en sportaccommodaties. We vertalen vraagstukken rond bijvoorbeeld de energietransitie of de behoefte aan onderwijs, naar lokale voorzieningen en vastgoed. Samen met betrokkenen uit het werkveld werken we aan de professionalisering van deze relatief nieuwe sector.

We ondersteunen het landelijk netwerk, bestaande uit zo’n 150 partners (o.a. gemeenten, onderwijsorganisaties, corporaties en bedrijven) met een klein team vanuit een bijzondere locatie in Amersfoort. Samen verzamelen, ontwikkelen en verspreiden we nieuws en vakkennis, zetten we met elkaar de toon en ontwikkelen we praktische tools.

Het resultaat van ons ontwikkelwerk is ook zichtbaar in de publicaties die we op gezette tijden uitgeven. Zo brengen we jaarlijks de resultaten van een landelijk onderzoek naar het vastgoedmanagement uit en vier keer per jaar het vakblad Schoolfacilities. Ook brengen we jaarlijks twee of meer thema-publicaties uit. De publicaties zijn een bron van inspiratie en worden veelvuldig gebruikt als handleiding of naslagwerk.